Nieuws voor rijscholen

File

Provincie test communicerende auto’s op N205

maandag 10 september 2018 | Miranda Schenkhuizen

Vorige week reden er voor het eerst in Nederland zeven auto’s met een speciale cruise control tussen het normale verkeer. De auto’s, die met elkaar en met de verkeerslichten kunnen communiceren werden door de provincie Noord Holland getest.

De VerkeersAcademie (advertentie)

Het zogenaamde treintje van zeven auto’s reedt vorige week over de eerste slimme weg van Nederland, de N205 in de provincie Noord-Holland. Het is voor het eerst in Nederland dat zeven auto’s met een speciale cruise control tussen het normale verkeer reden. Van 3 tot en met 7 september zijn er meerdere testritten gemaakt. De provincie wil hiermee onderzoeken wat de effecten zijn op de verkeersveiligheid en doorstroming.

Draadloze verbinding

De auto’s staan draadloos met elkaar in verbinding. De auto weet wanneer zijn voorganger optrekt of afremt. Met een speciale cruise control reageert de auto sneller op zijn voorganger dan een bestuurder kan, Dit systeem heet CACC (coöperatieve adaptieve cruise control). Ook de verkeerslichten communiceren met de auto’s en blijven bijvoorbeeld langer groen als het treintje eraan komt.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!