Rechtszaak over dodelijk ongeluk door vrachtwagenchauffeur zonder E rijbewijs uitgesteld

Vandaag werd in de rechtbank in Den Bosch het ongeval met een losgeraakt vrachtwagenwiel behandeld, waarbij José Tax uit Schijndel om het leven kwam op 12 mei 2016.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

De bestuurder van de bij het ongeval betrokken vrachtwagen bezat geen categorie E rijbewijs en wordt door het OM verweten de vrachtwagen onvoldoende gecontroleerd te hebben. Door dit gebrek aan controle raakte er op de bewuste dag in mei 2016 in ieder geval één wiel los van de truck op de A2  Deze kwam terecht op een lager gelegen wegdeel, de Poeldonkerweg, Hier reed de 73-jarige José Tax uit Schijndel. Zij verloor de macht over het stuur en reed tegen een pilaar. Hierdoor kwam ze te overlijden.

Uitgesteld

De echtgenoot van José Tax heeft een deskundige in de arm genomen om het ongeval te onderzoeken en te bekijken of de vrachtwagenchauffeur verantwoordelijk gehouden kan worden. Volgens de echtgenote van de vrachtwagenchauffeur was er niets mis met de de vrachtauto en was hij kort voor het ongeluk goedgekeurd na een onderhoudsbeurt.
De rechter besloot vandaag, de zaak niet verder inhoudelijk te behandelen en heeft de verdere afhandeling uitgesteld tot 14 mei 2018.