Nieuws voor rijscholen

stint

Rijbewijs wordt verplicht voor Stint

woensdag 27 februari 2019 | Miranda Schenkhuizen

Om weer de weg op te mogen, moet de Stint aan een aantal nieuwe voorwaarden voldoen. Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft dinsdag een pakket nieuwe eisen voor de Stint gepresenteerd. Zo moet er een extra rem komen, zijn gordels straks verplicht en moeten bestuurders in de toekomst in het bezit van een rijbewijs voor ´bijzondere bromfietsen´.

VekaBest verkeersleermiddelen (advertentie)

Volgens de nieuwe regels mogen er maximaal nog maar acht passagiers vervoerd worden. Dit waren er eerder nog tien. Ook wil de Minister dat er op jaarbasis veiligheids- en risicochecks gedaan worden.

Sinds oktober vorig jaar bestaat er een verbod op het gebruik van de Stint, nadat vier kinderen om het leven kwamen, toen een Stint tot stilstand kwam op een spoorwegovergang.  Volgens TNO, dat de Stint in opdracht van de minister onderzocht, was het voertuig op alle onderzochte punten “onvoldoende veilig”.

Definitief kader

De maatregelen die Van Nieuwenhuizen dinsdag heeft gepresenteerd, zijn tijdelijk. Op korte termijn beginnen er gesprekken over een definitief “toetsingskader voor bijzondere bromfietsen”. Daarvoor wil de Minister behalve een rijbewijs mogelijk ook een kentekenplicht opnemen. Er wordt naar gestreefd volgend jaar een definitief kader te hebben.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!