Rijschool Loef start coachingstraject startende rijscholen

Rijschool Loef

Dinsdag 13 oktober aanstaande organiseert Rijschool Loef een kennismakingsmiddag voor ondernemers die een rijschool willen starten onder eigen naam. Rijschool Loef in Woudenberg heeft een landelijke franchiseformule ontwikkeld voor (startende) rij-instructeurs, die binnen afzienbare tijd graag een rijschool willen openen onder eigen naam.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Casper Loef, directeur/eigenaar van Rijschool Loef uit Woudenberg vertelt: “Als ervaren franchisegever, rijschoolhouder en –instructeur bied ik (startende) rij-instructeurs uit heel Nederland volledige ondersteuning gedurende een periode van ruim 2 jaar bij het opzetten van een rijschool onder eigen naam." 

Traject

Indien nodig zal eerst worden gestart met een verplichte stageperiode van minimaal 40 uur (waarvan 35 uur actief en 5 uur passief), conform IBKI. Daarna kan worden begonnen met het 2 jaar durende traject. Tijdens deze periode doorloopt Loef samen met de aankomende rijschoolhouders, in de vorm van 1 op 1-coaching, alle stappen die nodig zijn om een volwaardig eigen bedrijf te kunnen openen in deze sector, geeft Loef aan. 

Facetten die gedurende het hierboven beschreven traject onder andere de revue zullen passeren zijn het daadwerkelijk lesgeven aan cursisten, het benodigde certificeringstraject, het opzetten van een theoriecursus, het opzetten en uitvoeren van een gedegen marketing- en communicatieplan, het inrichten van een administratieve organisatie, alsmede het daadwerkelijk opzetten van een eigen onderneming en het leren van de fijne kneepjes van ‘ondernemen’. 

Snellere route

Op de vraag wat Loef drijft om aspirant-rijschoolhouders op deze wijze te helpen bij het opzetten van een eigen onderneming, antwoordt hij: “Ik ben in 2009 ook gestart als franchisenemer en pas in 2016 opende ik mijn eigen rijschool en franchise-organisatie. Ik heb alle trajecten om dit te kunnen realiseren indertijd volledig zelf moeten doorgronden en al deze ervaring heb ik nu gebundeld in het hierboven beschreven 2 jaar durende franchisetraject. Een veel snellere route dus om binnen afzienbare tijd volledig succesvol op eigen benen te kunnen staan. Er is ruim voldoende markt voor goed, opgeleide en betrouwbare rijschoolhouders en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen”.   

Rijschool Loef, begonnen in 2009, is gespecialiseerd in het geven van (categorie B) autorijlessen voor jong en oud. Daarnaast leidt deze franchisenemer (startende) ondernemers op die op termijn een eigen rijschool willen openen.