Rijschoolhoudster LINDA haalt bestickering van auto

De 32-jarige rijschoolhoudster Linda Wilting uit Nijmegen, die een conflict heeft met het blad LINDA over de opdruk van haar lesauto, heeft besloten de naamstickers van haar auto te verwijderen.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Al op 3 oktober vorig jaar ontving de Nijmeegse Linda een e-mail van de zakelijk directeur van Mood voor Magazines. Hij schreef: ‘LINDA. is onder een groot deel van de Nederlandse bevolking een zeer bekend merk. Bij het zien van uw logo zal de gemiddelde consument direct de link met het merk LINDA. leggen.'Volgens de brief zou ze binnen tien dagen haar auto opnieuw moeten bestickeren en haar site moeten wijzigen. Een grote financiële last voor de zelfstandig onderneemster. Een advocaat adviseerde haar dan ook  om een mail te sturen met uitleg. Dat ze zichzelf gebruikt als reclame en geen plagiaat probeert te plegen.

Uitleg in brief

De rijschoolhoudster legt in de brief uit dat ze een standaardlettertype uit Word heeft gebruikt en een afbeelding van haar eigen ogen. Mood Magazines is na de brief bereid om Wilting iets meer tijd te geven om haar auto opnieuw te bestickeren maar blijft benadrukken dat ze met de huidige bestickering het beeldmerk LINDA teveel benaderd.

Dure proceskosten

Hierna krijgt Wilting uit haar omgeving het advies om het niet verder aan te vechten. In het Brabants Dagblad vertelt ze: ‘Vrienden lieten mij weten; dit ga je niet winnen. En als ik de strijd met LINDA. wel zou winnen, zou het een kwestie van puur geluk zijn. Anderen vonden juist dat ik door moet gaan. Maar als ik verlies, moet ik de proceskosten van de tegenpartij betalen. Dat kan best oplopen tot bedragen die ik niet kan betalen.”
Dus besloot Wilting de stickers te verwijderen. Deze week haalde ze de stickers van de zijkanten van de lesauto, en verdween het Linda-logo van haar website. 

Oplossing in zicht

De Nijmeegse rijschoolhoudster heeft zes nieuwe logo's laten ontwerpen. Die heeft ze een tijd geleden naar LINDA. gemaild. Om daar goedkeuring voor te krijgen maar ze kreeg nog geen reactie. Een woordvoerster van Mood for Magazines, de uitgever van het blad LINDA.,  liet vandaag aan het Brabants Dagblad weten dat de zakelijk en de creatief directeur persoonlijk contact hebben met Nijmeegse Linda over de kwestie. ,,We gaan hier uitkomen, dit lossen we gezamenlijk op. Over een paar weken weten we wat de oplossing is.’’