Roze rijstroken voor vrouwen; dé oplossing voor veiliger verkeer?

Een Britse verzekeraar heeft naar eigen zeggen dé oplossing voor het veiliger maken van het verkeer. De ideale snelweg heeft volgens Sheila's Wheels minstens één roze geverfde rijstrook alleen voor vrouwen.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Nadat er eerder al discussie was over roze parkeervakken speciaal voor vrouwen (lees hier het bericht 'Speciale parkeervakken voor vrouwen; seksisme of niet?'), gaat men in Groot-Brittannië nu nog een stapje verder door ook na te denken over roze geverfde rijstroken speciaal voor vrouwen.

Geen grap

En het is geen grap. “Als de leidende Britse verzekeringsmaatschappij voor vrouwelijke bestuurders meent Sheila's Wheels de oplossing te hebben voor het creëren van veilige wegen”, aldus de verzekeraar. (Bekijk hier de website van Sheila’s Wheels.)

De verzekeraar is in oktober 2005 op de Britse markt gekomen met verzekeringsproducten speciaal gericht op vrouwen.

Veiligheid

Volgens de statistieken van het Britse ministerie van verkeer uit 2012 waren mannen bij 114.190 verkeersongevallen betrokken. Bij vrouwelijke chauffeurs lag dit aantal op 70.470. Bovendien claimt Sheila's Wheels dat mannen vier keer meer op de bon worden geslingerd dan vrouwen.

“Aparte rijstroken voor dames zouden niet alleen de veiligheid verhogen, maar ook de vrouwelijke bestuurders weghalen uit een potentieel gevaarlijke zone”, meent daarom de verzekeraar.

Niet goedkoop

De roze oplossing van Sheila's Wheels is echter niet bepaald goedkoop te noemen. Het plan zou meer dan een 880 miljoen pond kosten, zo'n 1,1 miljard euro.

Bron: AD
Foto: Sheila's Wheels