Schakelpook auto viezer dan toiletbril

skoda

Iedereen is tegenwoordig hygiënischer dan ooit, maar toch heeft de auto erg vieze onderdelen. Zo is de schakelpook vaak viezer dan een toilet in een kantoorgebouw. Dat schrijft de Engelse vergelijkingssite Compare the Market na een onderzoek.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

De site heeft door een laboratorium een onderzoek laten doen welke vijf onderdelen in een auto het meeste onder de bacteriën zitten. Er werden tien voertuigen getest. 

Interieuronderdelen

De tien interieuronderdelen die zijn getest zijn: stereo, versnellingspook, richtingaanwijzer, stuur, handrem, veiligheidsgordel en stoel bestuurder, handgreep voor voordeur, voorruit en spiegel.

Voor de vergelijking werd ook een monster genomen van een toiletbril van een kantoorgebouw. En wat bleek? De schakelpook en de richtingaanwijzers hadden veel meer bacterien dan de toiletbril. De stereo stond op nummer 1.

Bacteriën

Elke keer als je met je vingers langs de stereo bliept draag je bacteriën, olie en vuil over. Als je die vervolgens nooit schoonmaakt, dan bouwen de bacteriën laag voor laag op, zegt de site. Regelmatig stofzuigen en een doekje over het dashboard halen is dus zo verkeerd nog niet.