Sms'ende buschauffeur geschorst

De buschauffeur, die is betrapt op het gebruik van zijn mobiele telefoon tijdens het rijden, is inmiddels geschorst, zo laat een woordvoerder van Connexxion aan dagblad De Gelderlander weten. De schorsing duurt in ieder geval tot en met het eind van het onderzoek.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Filmpje

De buschauffeur reed vorige week op lijnbus 7 in Arnhem. Terwijl hij bezig was met zijn mobiele telefoon maakte een passagier een video. “Ik vind het triest. Dit is een hele ernstige overtreding, laten we hier geen enkel misverstand over bestaan”, zo laat de woordvoerder van Connexxion weten. “Het is verboden een telefoon in de hand te hebben, laat staan te telefoneren en dat geldt ook voor een buschauffeur”, benadrukt de woordvoerder op de radio.

Lees ook: ‘Buschauffeurs gebruiken regelmatig telefoon’

Maatregelen

Er loopt inmiddels een onderzoek naar het gebruik van de telefoon bij de chauffeur, die al 20 jaar bij de vervoersmaatschappij zou werken. De vraag blijft waarom de man zijn mobiele telefoon heeft gebruikt tijdens het rijden. Naderhand zal worden bekeken wat voor regeling er getroffen zal worden. “De man is geschorst en ik ga ervan uit dat er op wat voor manier dan ook disciplinaire maatregelen zullen volgen”, zo zegt de woordvoerder. Buschauffeurs zouden geen enkele reden hebben om te bellen of sms’en in de bus. “En als het wel nodig is om te bellen, bijvoorbeeld bij een ernstige privézaak, dan kan hij altijd de bus langs de kant zetten.”