Staking buschauffeurs Arnhem heeft succes

Buschauffeurs uit de omgeving Arnhem legden woensdagochtend tussen 10.00 en 11.00 tijdelijk het werk stil. Zij deden dit uit onvrede over het ontslag van hun collega buschauffeur. De chauffeur is tijdens het rijden in de bus gefilmd en op dit filmpje is te zien dat hij bezig is met zijn telefoon.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Op het station Arnhem hebben de bussen ongeveer een uur stilgestaan en passagiers zijn door middel van flyers op de hoogte gehouden.

Te zware straf

De collega’s van de chauffeur zijn woedend op het bedrijf Connexxion, zo is te lezen in dagblad de Gelderlander. Zij vinden het ontslaan van de buschauffeur een te zware straf.
Het ontslag is volgens een woordvoerder van Connexxion echter geen actie na alle publiciteit omtrent deze chauffeur. Volgens hem zijn recent twee andere chauffeurs om dezelfde reden ontslagen.

Succes

Hoewel er ook andere chauffeurs om ‘telefoongebruik’ zouden zijn ontslagen heeft de actie van de collega-chauffeurs wel geholpen. Volgens de chauffeurs heeft Connexxion er namelijk mee ingestemd een gesprek te voeren met de ontslagen chauffeur. Een gesprek dat er misschien voor zou kunnen zorgen dat zijn ontslag wordt opgeheven.