Nieuws voor rijscholen

Online theorie leren

Theorie rijexamen steeds vaker online

vrijdag 26 mei 2017 | Daisy Kossen

Rijscholen staan voor ingrijpende veranderingen wat betreft het aanbieden van theorielessen. Leerlingen leren de stof steeds vaker online, in plaats van uit een studieboek. In Nederland en Duitsland studeert nu meer dan de helft online. De meeste theorielessen die online staan, worden aangeboden door de rijscholen zelf. Zij worden daarbij ondersteund door grote marktpartijen met veel ervaring in online studeren.

Dation Rijschool Software (advertentie)

VekaBest

Binnen Nederland is VekaBest de grootste leverancier op het gebied van rijschooltheorie. De organisatie levert verschillende verkeersleermiddelen aan rijscholen. Van theorie-, en examenboeken tot usb-sticks, online examentraining en interactieve e-learning. Van alle aangeboden producten is hun online examen training ronduit het meest populair. Steeds meer rijscholen zetten dit middel in om hun leerlingen goed voorbereid het theorie-examen in te laten gaan.

Binnenkort ook in België

Ook in België zal de omslag van boek naar scherm op die manier binnenkort werkelijkheid worden. Op korte termijn lanceert VekaBest daar haar Belgische website. Leerlingen kunnen daar straks met een speciale code inloggen om vervolgens tijd-, en plaats onafhankelijk hun theorielessen te leren. Dit kan op de laptop of tablet, maar ook op een smartphone. De lesstof onderscheidt zich door de toepassing van een sterk visuele aanpak. Met veel films en animaties worden lastige situaties in één oogopslag duidelijk. Dat maakt leren leuker en geeft sneller resultaten. Daarnaast kunnen leerlingen veelvuldig oefenen op zeer realistische theorie-examens, opgezet volgens de Belgische normen van GOCA. Bijkomend voordeel van deze online lessen voor de rijscholen is dat zij het niveau van hun leerlingen perfect kunnen volgen.

Steeds meer onderzoek

Een Duits onderzoek van ARD/ZDF heeft in 2016 uitgewezen dat 95 procent van de jongeren in de leeftijdscategorie 14 tot 29 jaar maar liefst 4 uur en 5 minuten per dag online zijn. Voor de meesten van hen is lezen vanaf een scherm inmiddels de norm geworden. Ook het Nederlands onderwijs verruilt steeds vaker schoolboeken voor tablets. Zo heeft softwarebedrijf Snappet tussen 2014 en 2016 al meer dan 1.200 van de ruim 6.500 basisscholen in Nederland van tablets voorzien, meldt het Financieele Dagblad.

Stijgende trend

Wereldwijd is er een stijgende trend te zien in het gebruik van het internet. Dat wordt ook bevestigd door de onderzoekers van We Are Social in hun rapport “Digitaal in 2017”. Zij doen sinds 2008 onderzoek naar online gebruik en zien de digitalisering steeds sneller vooruit gaan. 


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!