Vrachtauto knalt op lesauto

Begin vorige week is een vrachtauto op een lesauto geknald, meldt RTV Utrecht. Op dat moment zat een leerling achter het stuur. Het incident vond plaats doordat de achterdeur van de binnenlader was losgeschoten tijdens het rijden.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

Eerste rijles

De aanrijding gebeurde maandag 22 mei op een verlaten industrieterrein in de Amersfoortse wijk Vathorst. Het was de allereerste rijles voor de 19-jarige Demi Dieters. Zij en haar rijinstructeur stonden op dat moment stil langs de kant van de weg. “Ik was haar wat aan het uitleggen vanuit een boekje toen we de vrachtwagen op ons af zagen komen”, vertelt rijinstructeur Johan IJzerman aan RTV Utrecht. Volgens de rijinstructeur was de achterdeur van de binnenlader tijdens het rijden losgeschoten waardoor deze recht naast de auto hing. De instructeur trachtte de chauffeur nog te waarschuwen door te toeteren, maar het was al te laat.

Een wonder

Gelukkig heeft de lesauto enkel blikschade opgelopen Volgens IJzerman en zijn leerling is dat een wonder. "Het had veel erger kunnen aflopen, we hebben geluk gehad." De vrachtautochauffeur had niet door dat de deur was losgeschoten. Bij de aanrijding is ook de lading flink beschadigd.

Ondanks dat Demi erg is geschrokken, stapt ze volgende week weer gewoon in de lesauto. "Het gebeurde terwijl we stilstonden, dus het had niet echt iets met het rijden zelf te maken."