Veel gedupeerden door faillissement rijschool iQdrive

rijden auto

Franchise rijschool iQdrive Rijopleidingen heeft vorige week een faillissement aangevraagd. Halverwege mei gaf de rijschool via Facebook aan dat het bedrijf in zwaar weer was gekomen. Nu is het doek gevallen en zijn er veel gedupeerden, blijkt uit veel boze facebookreacties.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Vorige week werd bekend dat de rijschool faillissement heeft aangevraagd. Eigenaar Furkan Kose geeft aan dat de franchiserijschool hard is geraakt door de coronamaatregelen. Hij noemt het een vicieuze cirkel waar hij is ingeraakt, nadat de bank hem niet wilde helpen en leerlingen hun geld terug vroegen. 

Zowel leerlingen als rijinstructeurs zijn nu de dupe. Leerlingen hebben al betaald, maar krijgen geen rijlessen meer en rijinstructeurs die als franchiser met iQdrive in zee gingen, krijgen niet uitbetaald. Op facebook regent het boze berichten onder het laatste bericht van Kose. 

Reacties

"Wanneer komt er reactie op mail, telefoon en mijn geld terug?!", is de meest gestelde vraag online. 

Wilco van de Valk vraagt zich af hoe dit kan gebeuren. "Beste F Kose, hoe kunnen jullie hard geraakt zijn door de crises????? Jullie hebben géén instructeurs in loondienst en voor die paar mensen op kantoor bestaat er een now regeling. Jullie leerlingen betalen de pakketten vooruit en de instructeurs worden pas 6 weken na de gegeven les betaald. Dus een beetje uitleg zou wel op zijn plaats zijn lijkt mij."

"Heel onprofessioneel!", schrijft Hanna Lukàs. "Het ergste is nog dat ik een uitgesteld examen had door de Coronamaatregelen en daardoor zou ik binnen 10 weken na versoepeling van de maatregelen kunnen afrijden. Nu hebben ze mijn reservering eruit gehaald om geld terug te krijgen van het CBR en is heel mijn afrijden naar de knoppen. En ik ga straks Nederland verlaten... zonder rijbewijs? En er is geen enkele manier om iemand te bereiken of wetende wat onze rechten zijn als mensen die gebruik maken van een dergelijke dienst."

Website

Kose zegt tegen Hart van Nederland te hebben geprobeerd met zijn bedrijf door de crisis te komen en hoopte op een doorstart, maar dat dat niet is gelukt. De website van 'de grootste rijschool van Nederland' is nog wel in de lucht. 

Het laatste bericht van IQdrive: