VekaBest geeft leerlingen een extra steuntje in de rug voor het theorie-examen: samenvattingen

Een goede opleiding en voorbereiding zijn essentieel om het theorie-examen te halen; dat weet u als geen ander. Maar hoe onthoud je al die kennis? Geen wonder dat uw leerlingen vaak nog tot het allerlaatste moment oefenen met online examens en/of zenuwachtig door hun theorieboek bladeren.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Het team van VekaBest geeft ze binnenkort een extra steuntje in de rug met uitgekiende samenvattingen voor de theorie van autorijbewijs B, motorrijbewijs A, en bromfietsrijbewijs AM. Alle belangrijke onderwerpen die ze tijdens hun opleiding en zelfstudie hebben geleerd, worden daarin kort aangetipt, waardoor (de eventueel wat) weggezakte kennis weer snel wordt opgehaald.

 

Extra duwtje in de rug

Erik Kantelberg schetst: “Veel leerlingen onderstrepen en markeren lesstof in het theorieboek. Al bladerend proberen ze vlak voor het theorie-examen nog de belangrijkste onderwerpen door te nemen. Wij maken dat binnenkort overbodig met uitgekiende samenvattingen die leerlingen nét dat extra duwtje kunnen geven dat ze nodig hebben.”

 

Samenvatting als hulpdocument

In het reguliere onderwijs zijn samenvattingen al sinds jaar en dag een gewaardeerd hulpmiddel. Ook voor CBR theorie-examens verschijnen er geregeld documenten op internet. Kantelberg daarover: “De kwaliteit van deze zogenaamde samenvattingen is erg onder de maat. Vaak is bovendien onduidelijk hoe (niet-)actueel ze zijn. Op die manier zijn ze geen hulpmiddel, maar juist een extra hindernis.”

 

Geen vervanging voor opleiding

Kantelberg benadrukt dat de nieuwe VekaBest samenvattingen geen vervanging zijn voor een goede opleiding en voldoende oefenen. Maar leerlingen die zichzelf overhoren door de samenvattingen door te nemen onthouden de lesstof beter en kunnen sneller het juiste antwoord geven. Het effect daarvan is dat ze zekerder worden, beter scoren bij het maken van oefenexamens en sneller slagen voor het theorie-examen.

Een leuke ontwikkeling waardoor het leren voor de leerlingen nog plezieriger wordt. Dat willen we toch allemaal!