Nieuws voor rijscholen

motor

Verdrietig nieuws: motorleerling verongelukt

donderdag 09 mei 2019 | Miranda Schenkhuizen

Vanmiddag is er een leerling om het leven gekomen tijdens de motorrijles in Barneveld. Dat bevestigt de politie.

Dation Rijschool Software (advertentie)

Het slachtoffer kwam tijdens de les ten val en overleefde dat niet. Het ongeval gebeurde rond 14.00 uur op de Wesselseweg. De motorrijder verloor de controle over zijn motor en ging onderuit. Bij het ongeval waren volgens de politie geen andere voertuigen betrokken.

Traumahelikopter

Veel hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden ingezet om eerste hulp te verlenen. De hulp mocht echter niet meer baten. De weg was lange tijd afgesloten in verband met politieonderzoek. Over de exacte oorzaak is vooralsnog niets bekend. Het ongeval gebeurde op een weg waar rijlessen worden gegeven door verschillende rijscholen uit de omgeving.

Komt zelden voor

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) schrikt van het dodelijke ongeval met een lesmotor. Iets dat volgens de vereniging maar zelden voor komt. In april 2015 kwam eveneens een cursist om het leven tijdens een rijles in Barneveld. De 48-jarige motorrijdster uit Waalre reed destijds tegen een container en overleefde de aanrijding niet.

 

Bron

Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!