Dingen waar je op moet letten als je een eigen rijschool begint of hebt

De VerkeersAcademie is voor de vijfde keer gastheer tijdens de Startersdag op woensdag 19 september aanstaande. De dag voor iedereen die een eigen rijschool wil beginnen of zich oriënteert om de opleiding tot rijinstructeur te gaan volgen en inspiratie en kennis uit de branche wil op doen. Rijschoolvandaag.nl interviewde Gijs Kantelberg, eigenaar van de VerkeersAcademie.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

De VerkeersAcademie is voor de vijfde maal gastheer van dit event. Kijken jullie ernaar uit?

De VerkeersAcademie is er erg trots op dat we ook deze keer gastheer mogen zijn van De Startersdag van RijschoolVandaag.nl. We kijken er erg naar uit. De dagvoorzitter zal Riny Reijbroeck zijn en hij zal alle workshops inleiden. Wij voorzien dan ook een inspirerende, leerzame en gezellige dag. Niet alleen voor starters, maar er komt bijvoorbeeld ook iemand die al 30 jaar een eigen rijschool heeft en de ontwikkelingen wil volgen.
 
Wat voor bijdrage zal de VerkeersAcademie leveren tijdens de Startersdag?

Als De VerkeersAcademie horen we natuurlijk heel veel. Over starters die het geweldig goed doen en over starters die het minder goed doen. Daarin is een lijn te ontdekken. De rijscholen die succesvol zijn onderscheiden zich van andere rijscholen. Wij zullen starters tips geven over hoe zij zich kunnen onderscheiden van andere rijscholen. Want met pakketten aanbieden kom je er niet meer tegenwoordig. Door slim in te spelen op bijscholingen en ontwikkelingen blijf je voorop lopen. We hebben een aantal studenten die jaarlijks 1 of 2 bijscholingen volgen. Die doen er dus 5 tot 10 over een periode van 5 jaar. Eén van hen is in korte tijd doorgegroeid naar een middelgrote rijscholen met 5 lesauto’s, motor en aanhangwagen.

Wat is de belangrijkste boodschap die jij de deelnemers mee wil meegeven?

Ga niet doen wat een ander al doet. Wat ik zeg: pakketten, die zijn er al ontelbaar. En hoe profileer je je richting potentiele leerlingen. Het is heel raar als een eenmansrijschool het heeft over “Wij van rijschool Jan Jansen”.
 
Waarom is juist dit onderwerp relevant voor Starters?

Ze zijn als het goed is bezig om zich te beraden over hoe ze hun rijschool in de markt kunnen zetten. De tips die we geven zijn daarbij ontzettend belangrijk. Natuurlijk zetten wij in op scholing. Zo blijf je niet alleen bij, maar ontwikkel je jezelf en dus je rijschool. Maar andere sprekers hebben ook goede tips.
 
Wat heeft de VerkeersAcademie te bieden voor Starters/deelnemers?

De VerkeersAcademie biedt alle opleidingen. Dus ze zijn dadelijk klaar met de B-opleiding, maar kunnen zich bij ons doorontwikkelen tot motorinstructeur. Of, waar enorm veel vraag naar is, tot vrachtautoinstructeur. Of, als ze zich bijvoorbeeld willen specialiseren richting Autisme, dan zijn wij de aangewezen persoon. Wij werken exclusief samen met Spectrum en dat is toch dé kennispartner op dit gebied. Daarnaast bieden wij alle bijscholingen. Onze studenten profiteren van al onze kennis en ervaring.

We zijn er enorm trots op dat we dankzij al onze kennis en ervaring beschikken over de hoogste slagingspercentages. Ook daarom kunnen we starters de beste start van hun eigen rijschool bieden.
 
Wat wil jij graag dat de deelnemers bijblijft ?

Ga niet doen wat er al is. Investeer in jezelf qua bijscholing, ontwikkel jeondernemersvaardigheden en specialiseer jezelf.

Kom jij ook naar De Startersdag?

De deelname aan De Startersdag (inclusief lunch en netwerksessies) is gratis en aanmelden kan via info@rijschoolvandaag.nl. Ongeveer 3 weken voor de dag zelf ontvangt iedereen een persoonlijke uitnodiging.