Verkeersinformatiedienst waarschuwt voor Westerstorm, gevaarlijke rijomstandigheden

De westerstorm die woensdag over Nederland raast zorgt voor gevaarlijke omstandigheden op de weg. Vooral het verkeer in de kustprovincies moet rekening houden met gevaarlijke rijomstandigheden.

De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Tegen het einde van de ochtend staat er in het noordwestelijk kustgebied een zware westerstorm met een windkracht 10. Daarbij komen zeer zware windstoten voor tot 120 kilometer per uur, landinwaarts windstoten tot 100 kilometer per uur. Tussen 11.00 uur en 13.00 uur kunnen bestuurders van vrachtwagens of een voertuig met aanhanger maar beter geen gebruik maken van plaatsen op de weg waar ze veel wind vangen zoals de Moerdijkbrug. De storm is tussen die tijden op zijn piek. Naast de wind trekken ook buien over het land met mogelijk hagel en onweer.

Water op de weg

Ook het verkeer rond het IJsselmeer moet rekening houden met gevaarlijke omstandigheden en mogelijk ook met afsluitingen. Rondom Rotterdam en Utrecht heeft het verkeer al de nodige hinder ondervonden. Zo bleef er water op de A20 staan en ligt er op het knooppunt Lunetten vanaf de A27 Utrecht - Gorinchem naar de A12 richting Arnhem een boom over de weg waardoor de verbindingsweg is afgesloten. Bestemmingsverkeer kan keren bij Houten (afrit 29). Ook op de A28 bij Groningen bleef water op de weg staan.

Gesloten voor voertuigen met aanhanger

In de loop van de ochtend kan het zijn dat waterkeringen moeten worden afgesloten, want naast de storm wordt er ook nog hoog water verwacht. Houd de actuele verkeersinformatie goed in de gaten.

De Oosterscheldekering (N57), de Zeelandbrug (N256) en de dijk Enkhuizen - Lelystad (N302) zijn inmiddels gesloten voor alle voertuigen met aanhanger.
 

Ook hinder in avondspits

Vanmiddag trekt de storm geleidelijk weg. Het verkeer dat tijdens de avondspits onderweg is, kan nog steeds hinder ondervinden van de weersomstandigheden. Langs de noordkust zal het nog lange tijd stormen met windkracht 9, in het westen hebben we dan nog te maken met een windkracht 8.