Nieuws voor rijscholen

Mag je met een verlopen rijbewijs rijden

Voor het eerst in 50 jaar rijbewijs voor vrouwen in Saudi-ArabiŽ

woensdag 06 juni 2018 | Miranda Schenkhuizen

In Saudi-ArabiŽ hebben voor het eerst in vijftig jaar tien vrouwen een officieel rijbewijs gekregen. Sinds koning Salman vorig jaar een decreet uitvaardigde dat vrouwen vanaf deze zomer hun rijbewijs mogen halen, hebben duizenden vrouwen zich ingeschreven voor rijlessen.

Dation Rijschool Software (advertentie)

De eerste gelukkigen met een rijbewijs zijn vooral vrouwen uit rijke gezinnen die al een buitenlands rijbewijs hadden. Via een speciale procedure kunnen zij nu een Saudisch rijbewijs aanvragen, dat ze versneld ontvangen.

Slechts 5 rijscholen

Er zijn nu vijf rijscholen voor vrouwen in Saudi-ArabiŽ. Dat is bij lange na niet genoeg voor het grote deel van de 12 miljoen vrouwen in het land. Daarom heeft de Saudische overheid drie ervaren buitenlandse rijinstructeurs aangenomen. Die geven rijlessen, maar leiden ook vrouwen op tot rijinstructeur. Koning Salman voerde de hervorming door, omdat vrouwen zo gemakkelijker deel kunnen nemen aan de arbeidsmarkt.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dť nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!