Vrouw (72) wil geen rijbewijs meer na aanrijding

Een 72-jarige dame uit België, die alsnog haar rijbewijs wilde behalen, heeft dat plan laten varen, nadat ze in juni van vorig jaar tijdens haar proefperiode een vrouw aanreed in Sint-Pieters-Leeuw.

Lesautolease.nl

— Advertentie —

De 72-jarige Belgische vrouw besloot vorig jaar rijlessen te gaan volgen. Tijdens haar proefperiode, een gewoonte bij onze zuiderburen, reed ze per ongeluk een voetganger aan.  “Ze is rijlessen gaan volgen omdat haar man hartproblemen gekregen had”, vertelde haar advocate in de politierechtbank. “Die bewuste dag heeft ze wellicht een inschattingsfout gemaakt.”

Rijverbod

De vrouw vertelde zelf dat ze nog altijd niet wist hoe ze het ongeval veroorzaakt heeft. “Ik wilde een paaltje ontwijken in een bocht, en plots reed ik die voetgangster aan. Maar ik heb het intussen opgegeven en wil mijn rijbewijs niet langer behalen.” De rechter toonde begrip voor de situatie en hield het bij een boete van 400 euro, waarvan 240 euro met uitstel. Daar kwam wel nog een rijverbod van een maand bij, al zal dat dus vooral symbolisch zijn.