Nieuws voor rijscholen

Hardere aanpak verkeershufters

Vrouw (72) wil geen rijbewijs meer na aanrijding

donderdag 17 mei 2018 | Miranda Schenkhuizen

Een 72-jarige dame uit België, die alsnog haar rijbewijs wilde behalen, heeft dat plan laten varen, nadat ze in juni van vorig jaar tijdens haar proefperiode een vrouw aanreed in Sint-Pieters-Leeuw.

Dation Rijschool Software (advertentie)

De 72-jarige Belgische vrouw besloot vorig jaar rijlessen te gaan volgen. Tijdens haar proefperiode, een gewoonte bij onze zuiderburen, reed ze per ongeluk een voetganger aan.  “Ze is rijlessen gaan volgen omdat haar man hartproblemen gekregen had”, vertelde haar advocate in de politierechtbank. “Die bewuste dag heeft ze wellicht een inschattingsfout gemaakt.”

Rijverbod

De vrouw vertelde zelf dat ze nog altijd niet wist hoe ze het ongeval veroorzaakt heeft. “Ik wilde een paaltje ontwijken in een bocht, en plots reed ik die voetgangster aan. Maar ik heb het intussen opgegeven en wil mijn rijbewijs niet langer behalen.” De rechter toonde begrip voor de situatie en hield het bij een boete van 400 euro, waarvan 240 euro met uitstel. Daar kwam wel nog een rijverbod van een maand bij, al zal dat dus vooral symbolisch zijn.


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!