VVN: Alle maaltijdbezorgers moeten op verkeersles

Als het aan Veilig Verkeer Nederland ligt, krijgen alle maaltijdbezorgers in Nederland verkeersles. Een proef daarmee in Harderwijk zou moeten worden uitgerold in de rest van het land.

Opleiding tot ADAS-instructeur bij De VerkeersAcademie

— Advertentie —

Bezorgbrommers lopen bijna zes keer vaker schade op dan een privébrommer, blijkt uit cijfers over 2017 en 2018. Het gemiddelde schadebedrag bij koeriers ligt ook 75 procent hoger. Dat laatste komt door relatief meer letselzaken.

Samenwerking

De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers, waarin bedrijven als Domino's Pizza, New York Pizza, Taco Mundo en Febo zijn vertegenwoordigd, wil samen met onder meer Veilig Verkeer Nederland de verkeersveiligheid van maaltijdbezorgers en overige weggebruikers verbeteren. De bezorgketens vertegenwoordigen meer dan 600 vestigingen en 10.000 werknemers in de bezorgbranche.

Verkeersveiligheid

"De ondernemers in de maaltijdbezorging werken met jonge verkeersdeelnemers die, als het gaat om de verkeersveiligheid, een van de grootste risicogroepen vormen. Het is van belang dat ondernemers daar oog voor hebben en het nodige ondernemen om de veiligheid van hun bezorgers te waarborgen", zegt een woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland.

bron »