Nieuws voor rijscholen

fietserd_ouders_kinderen

VVN: kinderen oefenen te weinig met verkeer

maandag 10 maart 2014 | Redactie

Ouders nemen hun kinderen te weinig mee in het verkeer, waardoor de kinderen er niet goed genoeg mee kunnen omgaan. Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) zie je dat terug in het percentage kinderen dat zakt voor het verkeersexamen in de praktijk.

Lesautolease.nl (advertentie)

Vandaag meldt VVN dat vorig jaar 4 procent van de deelnemers zakte, terwijl dat in 2007 nog maar 1,5 procent was.
Dat betekent dat ruim 6000 meisjes en jongens onvoldoende op de hoogte zijn van de verkeersregels om veilig over straat te lopen of fietsen. Een 'zorgwekkende' ontwikkeling, vindt VVN.

Volgens VVN-directeur Linda van Eijck krijgen kinderen ‘te weinig gelegenheid’ om te oefenen. “Terwijl dit juist dé manier is om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Als zij te weinig oefenen, weten ze niet hoe ze veilig met het verkeer kunnen omgaan.”

Speciale app voor kinderen

Om het aantal geslaagden te verhogen, introduceert de VVN daarom vandaag een speciale app voor smartphones en tablets waarop kinderen kunnen oefenen.

De app is beschikbaar via de appstores van Apple en Androidtoestellen, zoekwoord 'verkeersexamen'. De app is ook te downloaden via Itunes en Google Play.

Bron: Telegraaf / VVN


Bekijk het volledige nieuwsarchief van Rijschoolvandaag.nl »

Over Rijschoolvandaag.nl

Rijschoolvandaag.nl is dé nieuwssite voor rijopleiders en instructeurs. Dagelijks vind je op deze site nieuwsberichten over verkeer en vervoer, toegespitst op verkeersprofessionals die op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op hun vakgebied. Lees meer »

Gratis digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks een overzicht van alle nieuwsberichten die verschenen op Rijschoolvandaag.nl

Gratis digitale nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief!