VVN vernieuwt verkeersmethode scholieren

Leerlingen in het basisonderwijs gaan dit schooljaar kennismaken met een nieuwe verkeersmethode. Veilig Verkeer Nederland heeft de bekende verkeersbladen inhoudelijk en op het gebied van vormgeving vernieuwd.

VekaBest verkeersleermiddelen

— Advertentie —

80 jaar

VVN is al ruim 80 jaar hofleverancier wat betreft verkeersonderwijs. Van de basisscholen in ons land werkt meer dan 60 procent met de methode. Voor de vernieuwing van het lesmateriaal heeft VVN samengewerkt met leerkrachten, leerlingen, directies en organisaties op het gebied van verkeer en onderwijs. 

Modern methodisch verkeersonderwijs

VVN heeft de verkeersbladen ‘Stap Vooruit’ (groep 4), ‘Op Voeten en Fietsen’ (groep 5/6) en de ‘Jeugd Verkeerskrant’ (groep 7/8) vernieuwd. Zowel de inhoud als de vormgeving zijn onder handen genomen. Leerkrachten kunnen daarnaast via Basispoort allerlei aanvullend lesmateriaal en digibordlessen vinden.

Veilig verkeersgedrag

Het lesmateriaal van VVN is gericht op het aanleren van veilig verkeersgedrag bij kinderen. De methode combineert ouderenbetrokkenheid, thuisopdrachten, praktijkopdrachten en actuele thema’s. De methode bevat daarnaast vakoverstijgende elementen die een beroep doen op vaardigheden als zelfregulering, communicatie en samenwerking. 

Bron: VVN