Meer geïmporteerde tweedehands auto’s in Nederland

Nederland koopt massaal tweedehands auto’s in uit het buitenland, en dan vooral uit Duitsland. Het aantal geïmporteerde tweedehands auto’s is flink gestegen. Vorig jaar werden er 150.000 van deze auto’s naar Nederland gehaald, dit is een stijging van 30 procent ten opzichte van 2014. Dit blijkt uit cijfers van branchevereniging Bovag.

Dation Rijschool Software

— Advertentie —

Lagere prijs

In het laatste kwartaal van vorig jaar kwamen 42.000 buitenlandse occasions ons land binnen. “Dat is twee keer zoveel als bijvoorbeeld het eerste kwartaal van 2013”, zegt Tom Huyskens van Bovag. De populariteit van de occasions heeft vooral te maken met de lage prijs, beweert Mark Heutink van Automotive Import, dat vooral zaken doet met onze oosterburen. Voor een auto in de prijsklasse van 10.000 tot 20.000 euro bespaar je zo’n 10 tot 20 procent. En in de klasse tot 50.000 bespaar je zelfs 20 tot 25 procent.

Alles op orde

Het aanbod tweedehands auto’s is in Duitsland verder een stuk groter dan in Nederland. Duitse dealers hebben daarnaast de documentatie keurig op orde en rekenen geen afleverkosten. Al met al gaat dat een stuk netter dan in ons land. 

Bron: BNR